Select Page

Zit jij ‘in between jobs’, ben je net afgestudeerd en heb je nog geen idee waar en hoe jij zou willen werken? Past het werken als zzp’er niet bij jou? Of zie je het totaal niet zitten om in loondienst te gaan werken? Houd je enorm van afwisseling, maar vind je het wel fijn om zekerheid te hebben? Dan biedt detachering ├ęcht een uitkomst voor jou.

Detachering, wat is het nou eigenlijk? Wat zijn de grootste verschillen tussen een uitzend- en detacheringsbureau? En: nog belangrijker, wat zijn nu de grootste voordelen aan deze manier van werken? Dit alles bespreken we in dit blogartikel.

Wat houdt detacheren nu eigenlijk in?

Detachering houdt in dat werknemers worden ‘uitgeleend’ aan een derde partij1. In vele opzichten lijkt het op een klassiek uitzendbureau. Het grootste verschil zit hem in het feit dat een detacheerder mensen alleen in eigen dienst heeft en een uitzendbureau zowel mensen in dienst heeft, als mensen die tijdelijk worden uitgezonden. Als werknemer van een detacheringsbureau heb je bijvoorbeeld ook een opzegtermijn in je contract staan, waardoor je niet zomaar ontslagen kunt worden. Daarnaast ontvang je een vast maandsalaris en geen betaling per uur, wat bij een uitzendkracht wel het geval is.

De grootste voordelen 2

Er zijn vele voordelen verbonden aan het werken op detacheringsbasis, in vergelijking tot het werken via een uitzendbureau. De grootste voordelen noemen wij hieronder:

  • Je hebt toegang tot een enorm netwerk van opdrachtgevers en collega’s;
  • Je werkt voor projecten waarin je jouw competenties en ambities kwijt kunt;
  • Mocht je bij een bedrijf niet helemaal op je plek zitten, dan kun je gemakkelijk switchen naar een ander project;
  • Je doet veel verschillende werkervaringen op;
  • Je hoeft je in principe niet vast te leggen in een bepaalde richting of binnen een bepaalde organisatie;
  • Jouw ontwikkeling als professional wordt gefaciliteerd door het detacheringsbureau door middel van (loopbaan)begeleiding en adviezen.

Kortom: werken via een detacheringsbureau heeft als grootste voordelen dat je afwisselend kunt werken, dat de nadruk ligt op ontwikkeling en het biedt jou dezelfde zekerheid als een baan in loondienst.

Bron:

  1. https://nl.wikipedia.org/wiki/Detachering
  2. https://werkenbij.tt-engineering.nl/blog-detachering-de-voordelen/